Pompeji

Vi besökte Staden som vulkanen på bilden (Pompeji) hade begravt med Lava i över 2000 år men nu har blivigt uppgrävd och ser precis likadan ut idag som då! helt otroligt :O!  här kommer lite bilder från olika delar av staden :D.
Staden var ungefär lite större än kalmar och dom hade inte lyckats gräva fram allt än men det mesta- Det kändes stört att kunna gå på exakt samma stenar som dom hade gjort för 2000 år sedan, I staden fanns det en del rum som dom hade bavarat lite bättre än alla andra och i dom rummen förvarades olika gipsfigurer i glasboxar. Det coola med figurerna var att dom hade hittat lik när dom grävde upp staden och då hade dom hällt dit gips i lavan så man såg EXAKT hur männsikan som hade legat där såg ut just i sin sista stund. Hemskt om du frågar mig!
Det värsta var en mamma som kramade sitt lilla barn i famnen och hade det mest plågade ansiktsutryck jag någonsin sett.. (finns Bild på gipsfigurerna där nere, Dock ingen särskillt bra bild eftersom det egentligen inte var tillåtet (A) ) Men det var något av det coolaste med hela Pompeji !


Kommentarer
Postat av: jennnie

sv: haha, ja du är lite trög:D nejnej!



och btw.. det är Du som är söt!:D

2008-09-30 @ 17:28:34
URL: http://sennie.blogg.se/
Postat av: jennnie

gud vad häftigt! men hemskt samtidigt såklart.. jag vill också resa mycket och se mycket:D

2008-09-30 @ 17:52:11
URL: http://sennie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0