Gutt att slippa regnet i allf ;)

Heeej alla barn ,

Jag är flum och väntar på att tennisen ska börja! Fy fan va underbart med tennis igen :) va ju en vecka sen sist, buhu..
I alla idag denna hmm, . vad är det ? .. TISDAG ofc! har Det varit orientering idag i skolan. weei.
Ida och jag körde gärnet och klarade det hela på 52 minuter , det roliga va ju att det ÖSREGNADE hela rundan . smink - heejdå !
Så efter denna mysiga joggingtur blev det till att sitta på bussen på väg hem . och när man lite senare trycker på stopp och  inte fan stannar buss chaffisen , nej då upptäcker man att det är direktbussen till rälla man har satt sig på . Så i regn hoppar man ut och där står man. hahaha okej kan ju inte säga att jag kunde bli mer blöt iofs ;). Så fram med mobilen (som redan var vattenskadad och slå pappa en pling.
- Ehm jo duu.. Jag hoppade på fel buss så nu står jag här i rälla .. :)
- Jaha , så nu vill du att jag ska komma och hämta dig?
- Skulle ju underlätta endel!
- Är på väg.
Tack kära far :D haha

Btw: Jenni and I goes smarta on spanskan ! :D

Pompeji

Vi besökte Staden som vulkanen på bilden (Pompeji) hade begravt med Lava i över 2000 år men nu har blivigt uppgrävd och ser precis likadan ut idag som då! helt otroligt :O!  här kommer lite bilder från olika delar av staden :D.
Staden var ungefär lite större än kalmar och dom hade inte lyckats gräva fram allt än men det mesta- Det kändes stört att kunna gå på exakt samma stenar som dom hade gjort för 2000 år sedan, I staden fanns det en del rum som dom hade bavarat lite bättre än alla andra och i dom rummen förvarades olika gipsfigurer i glasboxar. Det coola med figurerna var att dom hade hittat lik när dom grävde upp staden och då hade dom hällt dit gips i lavan så man såg EXAKT hur männsikan som hade legat där såg ut just i sin sista stund. Hemskt om du frågar mig!
Det värsta var en mamma som kramade sitt lilla barn i famnen och hade det mest plågade ansiktsutryck jag någonsin sett.. (finns Bild på gipsfigurerna där nere, Dock ingen särskillt bra bild eftersom det egentligen inte var tillåtet (A) ) Men det var något av det coolaste med hela Pompeji !


Allt på samma gång..


                                                                   
                                                                    Puuh, varför ska allt hända på samma gång?
Det är så jädra frustrerande, speciellt i skolan. Någonsin varit med om att alla lärarna sort of packtar och lägger alla prov under samma 3 veckor ?
Det har jag. .  alldeles för många gånger.  Fy fan va man blir sur , eller först blir man de men sen blir man bara lessen och musten går ur en. Skolan känns så meningslös. Nu har man samhällsredovisning på onsdag och sen är det prov på det nästa vecka, därefter är det historia och matte prov, och sen slår vi till med ett Nk prov bara för skojs skull på slutet för att toppa allt.
Får helt enkelt se de så att alla i klassen går igenom precis samma sak och jag är nog ganska negis nu för att jag är extremt trött. Idag har vi i allaf haft en helt okej dag i skolan, förutom att jag inte hittade maria prim :S sicken dålig stil att inte vilja träffa mig, kunde ju inte lämna in mitt arbete utan var tvungen att ge det via hennes "bordskamrat" :P.
Nu väntar jag på att idol ska börja och att ngn viss ska logga in på msn :) haha

byeee 

Staggnisterna :)


Mina Underbara staggnist tjejor :D
Elin, Hilda, Ida, Jenny, Jennie, såfia och Josse.
( Josse är den skickliga fotografen av alla bilder det är därför hon får sin alldeles egna lilla fotografi <3 )




Julia helg alltid lika skönt :D

Ojojoj, vilken underbar helg!
Helgen spenderades med Kullman och Juliiaa, ( 90% schuulia).
På fredagen servade jag och kullman en massa människor som åkte runt och kollade på konstrundan genom att sälja kroppkakor. Mkt trevligt att äntligen få snacka
med kullman om (höhö) det vanliga igen ;) . Efter det drog vi hem till mig och då kom Juliaaaa :D. vi hade inget för oss så vi smsade erik och fråga om vi kunde komma bort och spela Rockband, och Ofc så schysst som killen är gick det prima :)!
Vi kollade också på filmen Tenacius D där , otroligt bra film med Jack Black!
Kullman mesen stack en halvtimme tidigare och Julia och jag åkte hem till Nybro.

På lördagen vaknade man hos underbara julia :D. vi nötte data hela dagen lång och vid 8 skulle vi till Emme som höll i lördagens förfest :D!
Och shit , bilder från den festen kommer kan jag ju lova ;) hahaha , där behövs verkligen "en bild säger mer än 1000 ord" 
Men jag träffade endå helt underbara människor hela kvällen och den avslutades med en ganska lugn pratstund på 1,5 timme :).
Jag saknar redan nybro :( hahaha ofta man saknar världens ände ;). Antagligen för att Julia bor där såklart :D haha men nu har jag en läskig och nervös vecka framför mig i allaf, med samhälls redovisning och meckyfest :D.
(ursäkta om det blev lite kortfattat men jag är väldigt trött och ska nanna snart :D )


Byeee <3

 

ROMA :D



Wow, jag är enorm  hahaha :)

Detta var den första byggnaden vi besökte när vi anlände med tåg till 40 grader varma Rom.
Det var helt otroligt hur stort det var och jag blev så fachinerad av att människor verkligen gjorde det här med deras egna händer för över 1000- år sedan!
I princip alla byggnader i Rom var så här stora så man kände sig som en docka i en enorm leksakstad.
Just den här byggnaden heter Panteon och ligger 1 km norr om tågstationen i Rom.
,
Nu kom kullman så jag fortsätter om en stund :)



GO TORSDAGAR!

Heey, Kort men underbar dag i skolan! Först hade vi Historia med en helgo kille ( tyvärr bara vikarie) iaf han hette Hugo någonting  och han va så jävla grym, han skulle snacka om typ Kung filip och alla andra historiska kungar heter ju ngt som Filip den store , eller likanande men han döpte kungafan till " Filip den sköne IV" ! hahahah. klockren ;)
Sen skulle killen självklart också demonstrera hur Drottning Birgitta hade varit i om hon levt idag och då började han med skrika med fallsett röst:
- JA DESSA JÄVLA POLITIKER, GUD SA TILL MIG ATT DETTA SKULLE VI ÄNDRA PÅ OCH DÅ SKA DE OCKSÅ GÖRAS!
tills han blev högröd i ansiktet. Ahhh herregud jag säger då de ;) haha
Men det bästa har inte kommit än!
Vi skulle 5 min senare kolla på en film( om diger döden -jippii-) och en tjej i klassen , Bella, klagade på att hon inte såg för Nisses huvud.
Gissa vad vår goa Hugo säger då? hahah
- Ja men flytta lite till höger då , För faan !
Hahaha aa som sagt synd att han bara vicka ;)

På rasten försökte vi (Jag, Josse, Jennie, Ida , Såfia, Elin och Hilda) Smyga oss upp till övervåningen där klassfotona tas och tjyva deras backgraund lite, men nepp lyckan stog inte på vår sida för SP08H tog visst sitt klassfoto för stunden. Men jag fick mig en snacki stund med Beckiis :D    Förresten bilderna vi(Josse) faktiskt lyckades ta kommer senare ikväll :D.

Vidare till sista lektionen för dagen :D.
Svenska.
På svenskan kommer läraren med den underbara ideen om att vi bara ska kolla på dirty dancing ( den gammla vertionen) hela lektionen. Tack Jenny, tack :)
Och efter många om och men om hur sören man ska få bilden tillräckligt stor för att få de minsta förståelse för filmen kommer vi igång med den 1,40 tim långa filmen.
Sen va de bara att slappna av och njuta av filmen, Betyg : Helt ok :)
Efter skolan som slutade kl 12: 05 gick jag och såfia på stan en sväng och sen va det bussen hem halv 2. Och nu sitter jag och chattar med Mackaan :D (som btw laddar upp på tok för lite bilder på sin bdb ;)

Byeee <3

Adresser och hemsidor.


Här kommer en lista på Affärer ni bara MÅSTE besöka i New York :D



  • Lacoste, Fifth Avenue Midtown(Fifth avenue and 49th) New York, NY 10020
             Telefonnr: 212 459-2300
         

           http://www.lacoste.com/

 

  • Banana Republic, Rockefeller center, 626 5th Avenue( NEW YORK, NY 10020)
             Telefonnr: (212) 974-2350
         

           http://www.bananarepublic.com/

 

  • GAP, 8th and Broadway New York, 750 NY.
    NEW YORK, NY 10003
             Telefonnr: (212) 674-1877
        
          http://www.gap.com/


Urban Outfitters måste ni fårstå varför jag valde att först, det är den mest underbara affären i världen :),
Som andra punkt valde jag Lacoste, Märkes nerd som jag är blir man inte bara lite överlycklig när man kommer in i lacoste affären i New York och allt kostar minst 200kr mindre än hemma i sverige! Så även om ni inte är inne på märkes kläder är det värt ett besök för att kläderna endå är av väldigt bra material och håller otroligt länge.
Vidare till bananarepublic, en helt enkel klassisk americans affär typ. Lite som HM här hemme i sverige, billiga tröjor av alla de slag och speciellt t-shirtar av alla färger och storlekar. Värt ett besök för man fyndar ofta på det man verkligen behöver som vita linnen och liknande.
       Gap, Faktiskt inte en av mina favorit affärer, vet inte riktigt vad som fick mig att ta med den. Kanske är det den där underbara känslan av att gå in i en affär som är större än ett helt köpcentrum och bara strosa omkring.
En sak som är lätt att hitta på Gap är i allaf halsdukar och scarfsar. Smycken och smink finns men det kostar också multum.
Detta är vad jag orkar skriva idag :D nu ska jag se Idol ( är det ngn mer än jag som hatar den nya juryn ? ) Byee

Måsten i New York!



Något bland det viktigaste och roligas te när man är i New York är ju självklart... SHOPPINGEN! :D
Det finns alla sorters butiker, Det finns tex en butik för bara pyama
sar en för bara strumpor en för slipsar (dåligt ex men ni fattar) osv.
Min absoluta favorit affär heter Urban Outfitters  

(http://www.urbanoutfitters.com/.) En av mina kusiner visade mig den för 2 år sedan och sen dess har jag varit förälskad! Det är en sån där mysig men samtidigt stor affär som har det mesta, 

långa t-shirts , thights i massor , halsdukar och scarfsar, jeans , hoodtröjor , smycken och förra året hittade jag ett par sköna bruna spetsskor med lagom klack för bara 9 dollar! (ungefär 54 svenska kronor) , ah som ni kanske förstår då är det otroligt billigt också.  


Jag har nu suttigt en stund och funderat på vilka fler favorit affärer jag har i New york och kom på en hel del, Men information om dom kommer ikväll eftersom jag ska på tennis nu :D!


 

     





Central Park

Central Park :)
Central Park en varm Januari morgon -06

Eftersom jag är fullständigt förälskad i New york och än mer Usa tänkte jag att vi börjar där.
Jag ska försöka ge er mina favorit platser i New York och mina personliga favorit affärer.
Dessvärre lär detta ta ett tag eftersom jag verkligen suger på det här med att blogga  ;)
Men med hjälp av Josse och Jennie på Ea- tiden ska detta nog gå susen :) haha .
Eftersom jag absolut inte var intresserad av fotografering för 2 år sedan är min bror den stolta fotografen till alla bilder från New york.
(jag skulle uppskatta om ni inte kopierar dom)

New York in my heart.



Ah, New York New York.
Den mest underbara staden i världen! Här finns allt, verkligen allt!
New York är en av de platser man borde ha spenderat minst en vecka i innan man dör.
Skriv det på er "bucketlist" :D. Själv har jag haft en väldans tur som har i princip halva släkten där.
(Bilden är från våren -06 när jag var där med familjen)



Välkommen till Backpackerflickan

Tjohej!
Mitt första inlägg  :) Tänkte att eftersom alla andra har en blogg kanske man borde ha en.
Eftersom jag har rest väldigt mycket i mitt liv och reser (inte alls lika mkt nu) ganska mkt tänkte jag att det är just vad den ska handla om.
Tror mycket av den ska handla om vad jag tyckte om resorna. Vilka som va för långa/korta för varma/kalla osv :D.
 Och jag kan bara hoppas den är till hjälp för ngn där ute :D!

uuh , stolt. klarade det första inlägget ;)

RSS 2.0