KARIBIEN

Precis hemkommen efter längsta skoldagen i veckan, är helt slut och inser just i denna stund att vi har en BJ i frysen.. mmmh<3 MEN...

...Först tänkte jag bara blogga lite om Dominikanska Republiken som jag samt familj var på i Februari förra året. Vi bodde i Samana, som ni kan läsa mer om häär, på ett hotell som hette Grand paradis. Det var en helt underbar resa bortsett från att pappa blev magsjuk i en vecka och jag och mamma inte heller kände oss helt bra. Men det var aldrig under 30C och personal + området i sig var helt underbart! Läs mer om dominikanska republiken och hotellet här.

RHODOS / GAMLA STAN

Bryter av lite bland alla New York inlägg, idag bloggar jag om det jag längtar efter mest av allt just nu. En riiktigt galen resa, som den jag och mina älskade vänner gjorde i Augusti förra året. Skulle ge allt för att få uppleva den veckan igen. Tror inte det fanns något som INTE hände den veckan hah. Så om du är mellan (hmm..) 17-25? Råder jag dig att åka till Rhodos, bo i Rhodos stad på hotell Carina ( 200 meter från bargatan) och festa varje natt. AS EXTAS! 
 
Vår vecka kostade oss per person 3100kr och då ingick flyg dit -hotel Carina en vecka- flyg hem. Vi reste med Apollo eftersom det var det billigaste och säkraste vi hittade. Hotell Carina är ett väldigt simpelt hotell som ligger 500 meter från havet, utan pool. Men åker man dit av den anledningen vi gjorde passar det perfekt, och man kan lämna in nykeln i receptionen varje kväll innan man går ut. Läs mer här


EMPIRE STATE BUILDING

Nåväl, vad vore min reseblogg utan ett inlägg om denna byggnad? Vore nästan lika hemskt som att råka klia sig under näsan samtidigt som man peka på något i himlen med rak hand..haha Nej men skämt åsido, Empire State Building är en riktigt grym byggnad, och är man i New York är det ett måste att besöka den. Om jag minns rätt var den 102 våningar hög( varje år håller man en tävling där man får anmäla sig till att springa upp till toppen, snabbast tid vinner) och utsikten väl uppe är helt enorm. Sist jag var där hade vi sån fruktansvärd tur med värdet, soligt och vindstilla. Att åka hela vägen upp kostar 20 Dollar för vuxen (13-61år) och är lite billigare för barn och seniorer. Ligger på: 350 5th Ave
För mer information kika in här,
Och ett sista tips: Lita inte på försäljarna som försöker sälja på er "billigare" biljetter upp i tornet. Det är dyrare och oftast tjänar man inget på det. Men om kön är 3 timmar lång och man har pengarna så ska jag inte säga att det inte går snabbare med dem upp. Men det priset ligger också på det dubbla ungefär.


GRAND CENTRAL

Något som förvånar mig är hur många som missar att besöka Grand Central Station när det besöker New York. Visst kan det låta ganska tråkigt att av alla helt otroliga byggnader gå och besöka en tågstation, men där misstar man sig. Byggnaden kallas även "The heart of New York" och innehåller mer än 50 butiker, cocktail barer, caféer och restauranger. Det är inte så svårt att hitta dit eftersom varenda New York-bo vet vart den ligger, men jag är så vänlig och lägger upp adressen iallafall,Tadaa --> 15 Vanderbilt Ave. Läs även mer på GrandCentalTerminal.com.

Sen att den inte går att jämföra med min busshållplats i Glömminge det är en annan femma..NEW YORK

Eftersom jag är så pepp på det här med "ny" blogg igen tänkte jag blogga på direkten om mitt senaste resemål New York. Vet inte riktigt vart jag ska börja eftersom jag älskar absolut allting med staden ( ja eller det jag upplevt hitintills iallafall) Men så tänkte jag att jag kunde börja med min senaste upptäckt, nämligen Max Brenner Chocolate bar, vilket var precis så underbart som det låter! Det finns två stycken Max Brenner restauranger i New York, en på Broadway och en, som jag var på, 141 2nd Avenue. Restaurangen serverar allt som innehåller choklad och galet god mat, t.ex. Chokladpizza? haha Hamburgare som var lika höga som mitt ansikte, men även riktigt fräsha och goda sallader. Det var även ,konstigt nog,ett av de billigaste ställena jag ätit på i New York, så det är verkligen värt ett besök!
För mer info klicka HÄR 


I'm back!

hah tänker dock inte länka denna bloggen på Facebook eller ens orka ge den fler läsare än 10. Endast blogg av eget behag eftersom den ger mig känslan av att faktiskt "ha ett liv". Haha nej nu skojar jag lite kanske men iallafall, från och med nu kommer denna bloggen endast och endast handla om resor och saker som inkluderar resor osv. ( som den också från början var meningen att göra) Så ni som är intresserade, eller bara råkade skriva fel och hamnade här, enjoy!

RSS 2.0